Esperance WA / Есперанс, Западна Австралия

Есперанс е красивият крайбрежен град, разположен на 720 км югоизточно от Пърт и около 4,5 часа от Albany. Есперанс има най-красивите крайбрежни пейзажи с писклив бял пясък и тюркоазени води.



Завоят към Twilight beach. За момент дъхът ти спира от невероятната гледка! Южният Ледовит океан в преливащо светло синьо с наситено тъмно, малки вълни се плъзгат към брега.



Поредица от завои...с изумителна гледка. Човек започва да се чуди дали не сънува.



Прилича на картичка направена на Фотошоп, но всъщност е реалност. Едно от стотиците зашеметяващи места в близост до Есперанс.



Как да не му се прииска на човек да го посети!

Чудесен панорамен път от центъра, наречен Great Ocean Drive, който се вие около най-красивите плажове, сърф точки и Розовото езеро.



Има пет национални парка около Есперанс. The Cape Le Grand е само 56 км. от центъра на града и това е мястото, където можете да видите кенгура мързелуващи на плажа. Още по на изток е Cape Arid, който също е популярен парк за къмпинг, риболов и туризъм.



Есперанс е много популярно място за риболов. Танкер кеят е едно добро място, което е на пешеходно разстояние от центъра на града.Есперанс се радва на умерен средиземноморски климат през цялата година. Той е регионален порт и е развиваща се област.